Cucciolo

Cucciolo

REDAKTIONEN SÖKER MEDLEMAR SOM KAN VARA: ARGA TYPER,BRÄNNVINSREDAKTÖRER,GALNA FORTÅKARE, JOURNALISTER, SKRIFTSTÄLLARE,  ORDVRÄNGARE, SKÄMTSAMMA TYPER,  EXTREMT POSITIVA I STÖRSTA ALLMÄNHET OCH FRAMFÖR ALLT DE SOM ANSER ATT DET VAR BÄTTRE FÖRR; ATT SKRIVA I TDININGEN!  INGEN ERSÄTTNING UTGÅR

CUCCILO GÖRS AV DUCATISTER      ÄR TILL FÖR DUCATISTER    ALLA SOM KAN SKRIVA     KAN SKRIVA I CUCCILO   YTTRANDERFRIHET RÅDER (ÄN SÅ LÄNGE)

Cuccilo är klubbens egna livsstilsmagazin där du som medlem står för innehållet. Tidningen kommer ut med snigelpost när man minst anar det, och med italiensk leveranssäkerhet. Antalet utgåvor per år är ungerfär fyra. Skicka gärna in material till artiklar till våra redaktörer. För dig som vill skriva i tidningen så finns mer information längre ner på den här sidan. 

Manusstopp och utgivningsplaN

Cuccilos flexibla utgivnings PLAN. Det är en PLAN som redaktionen arbetar efter. Följaktligen kan den ändras. Uppgifter för kommande nummer och numret därpå kan uppfattas vara säkra.

Nummer

Manusstopp

Lev till tryck

Utkommer ca

2022

     

1

20 februari

8 mars

Slutet av mars/april

2

20 maj

8 juni

Slutet av juni/juli

3

20 augusti

8 september

Slutet av september/oktober

4

20 oktober

8 november

Strax före jul

2023

     

1

20 februari

8 mars

Slutet av mars/april

2

20 maj

8 juni

Slutet av juni/juli

3

20 augusti

8 september

Slutet av september/oktober

4

20 oktober

8 november

Strax före jul

 

 Redaktör
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0704-222456

Biträdande redaktör samt bildredaktör
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0703-808277

Layout
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., GLI Massmedia AB
0708-436346

Tryck och distrubition
Mikael Borgman
0725--065255

Redattore Teknico
Thomas Hauge
070-7698040

 Äldre utgåvor av Cuccilo: Micke Werkelin (medlemsnummer 0003) har scannat äldre nummer av Cucciolo (från 1986). Finns att läsa här.

Du som vill skriva i Cucciolo. Redaktionen välkomnar  bidrag. Som på ett eller annat sätt knyter an till det som är vårt intresse, DUCATI. Allt från det mer sakligt tekniska till det mer roliga, sanslösa och lättsamma.

Vår strävar att alla  bidrag som sänds in ska komma med i tidningen

Vi ser gärna att Cuccilo speglar olika ämnen, har olika perspektiv och vinklingar. Hellre lite kortare texter som ryms på en halvspalt till en sida, än alltför långa. Det innebär inte, att du inte kan skriva längre. Om det blir långt, flera sidor och vi har ont om utrymme så delar vi texten på två eller flera delar som vi tar med i kommande nummer.

Hur mycket utrymme texten tar framgår av nedanstående lathund. (räknaren för ord och tecken med blanksteg finns som en liten knapp i word, längst ner till vänster i Windows. På Mac finns en liknande funktion

En notis bara text: Är ca 900 tecken med blanksteg (ca 160 ord 11 p). Med en bild ca 500 t. med blanksteg.

En spalt (halvsida) bara text: Är ca 1 800 tecken med blanksteg (ca 300 ord 11 p). Med en bild ca 1 400 t. med blanksteg.

En hel sida bara tex: Är ca 3 600 tecken med blanksteg(ca 600 ord 11 p). Med två bilder ca 2 800 t. med blanksteg.

Bifoga bilder: Bilder från alla moderna mobiltelefoner och digitalkameror fungerar alldeles utmärkt. Se till att inte reducera bildens filstorlek när ni bifogar bilden. Det går också bra att skanna pappersfoton om man kör upplösning 200 pixlar per tum. Klistra inte in bilder i texten. Om du inte själv har tagit bilderna så meddela oss vem som är fotograf. Skriv i filnamnet vad bilden föreställer. Om det är personer, deras namn.  Om du har frågor om bilder; kontakta bildredaktören

Vi korrar insända texter och sätter rubrik. Blir det mycket ändringar, så hör vi av oss

Annonser
Företag kan inte annonsera på SDK's hemsida, men det går bra att annonsera i våran klubbtidning "Cucciolo".

Annonspriser
Helsida (A5, 148x210mm): 2000 SEK
Halvsida (A6, 148x105mm): 1000 SEK
Uppslag (2xA5, 296x210mm): 3000 SEK
Baksida (A5): 2500 SEK
Övriga önskemål kan diskuteras. Förteag kan även göra medskick av broschyrer, kataloger, dekaler och liknande genom klubbens utskick av klubbtidningen. Det kostar 1000 SEK + den extra portokostnaden.

Medlem
i Svenska Ducatiklubben?
Har du inte fått senaste Cucciolo? Eller, hemska tanke, har du bara fått ett tomt kuvert efter att postis lagt beslag innehålletVänd dig i fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. får du hjälp med detta och liknande frågor. Kommer ditt ex av Cucciolo till fel adress? Uppdatera din adress under "Mitt konto/Ändra mina uppgifter".

SDK-text-en-rad-vit.png

Logga in

Användarnamn = Medlemsnummer