Bankörning med Svenska Ducatiklubben

Här hittar du allt du behöver veta om Svenska Ducatiklubbens bankörningar. Bankörning är något som ligger varm om hjärtat för många Ducatister och klubbens medlemmar har sedan klubben startades (1983) lagt många varv våra svenska banor. Vi var tidiga med att arrangera bankörningar och snart hörde andra klubbar av sig till oss och undrade om de också fick komma och köra. Vänligt, bestämt och lite kaxigt avböjde vi alla förfrågningar. Ville man köra med oss fick man helt enkelt kvala in och vackert köpa sig en riktig motorcykel. Många minns Peter Skölds reaktion ett Roadracing SM ( Gelleråsen) i mitten 90-talet. Ett antal Honda förare (som bl.a. åkte RC30) ville komma till oss och när vi nekade tyckte han vi var alldeles galna. Vi fyllde ju inte banan och ekonomiskt skulle vi tjäna mycket detta. Men varför ha Hönor banan? Trots, eller kanske tack vare, detta valde Peter att ett par år senare byta märke och tävla Ducati istället. Att Peter var snabb även Ducati fick några av oss ta del av när han höll en kurs för oss nämnda bana några senare.

Bankörningen av idag är såklart mer organiserad än den var i början. Vi är många fler idag och våra motorcyklar är också både bättre och snabbare, även om vissa i klubben hävdar att det var bättre förr. Därav har vi också andra regelverk som vi alla måste följa. Vi ska självklart kunna köra av oss, men vi måste göra det med största respekt och säkert som möjligt.

Bankommitténs bankörningar är att se som "trafikövningar", dvs. det är ingen tävling eller träning inför tävling! Vi kör med omdöme och visar hänsyn till våra kompisar ute på banan. Bankommitténs bankörningar är av tradition sansade och trevliga tillställningar. Vi är ute på banan för att ha skoj och lära oss mer om hojkörning, så lämna hornen hemma.

Deltagande
Bankommitténs bankörningar är öppna för alla medlemmar i SDK som kör tvåhjuliga Ducati eller tvåhjuliga motorcyklar drivna av Ducatimotorer. Enda undantaget från denna regel är Ducati Sveriges Oficiella Track Day - där finns inget medlemstvång. Föraren ska ha giltigt körkort för den MC han/hon framför på banan. Övningskörning är ej tillåten.

Bankörningsdagar
Information om datum och tid för våra bankörningar hittar du i vår Kalender.

Online-bokning
Medlemmar som har betalt medlemsavgift för innevarande år kan surfa till klubbens webbshop och läsa mer, samt boka sina bankörningar online. Medlem kan bara boka och betala sina egna bankörningar och alltså inte boka och betala för annan medlem.

Tävlingskommittén och klubbmästerskap
Information från tävlingkommittén och SDK klubbmästerskap i Roadracing finns under "Tävling".

SDK-text-en-rad-vit.png

Logga in

Användarnamn = Medlemsnummer