Skip to main content
Bli medlem Glömt login?

Buller- och skyltfonden

REGELVERK FÖR BULLER- OCH SKYLTFONDEN.  

Ansvarig: Styrelseordförande i Svenska Ducatiklubben eller av styrelsen utpekad Fondgeneral

Kostnad: Ingår i den årliga medlemsavgiften till Svenska Ducatiklubben  

För främjande av kulturellt välljud  Bullerfonden drogs igång för att främja montering av välljudande förstärkare och spridandet av kulturellt ljud över nejderna och i världen. Även för skydd mot oförutsedda utgifter såsom trilskande konstaplar med överkänsliga hörselorgan och andra amatörer. Öppen för Svenska Ducatiklubbens medlemmar och dess välljudande skönheter. Ersättning erhålles från fonden vid bullerböter och kostnader i samband med ljudrelaterade ombesiktningar. Vi uppmanar ändå alla Ducatister till att använda sina megafoner med ansvar och måtta. Tänk på att personer med hörselskador, såsom t.ex. tinnitus, är känsliga även för vanliga ljud och att det kan vara direkt plågsamt för dem att utsättas för buller. Vi vill ju glädja vår omgivning, inte åsamka den obehag!
 
Är din nummerplåt snyggare än originalet, tufft placerad eller fint dekorerad med klistermärken? Din hoj skall naturligtvis ha en snygg registreringsskylt, allt kan ju "pimpas" på en Ducati. Tyvärr finns det regler och bestämmelser för hur skylten får se ut och hur den placeras. För undvika tråkiga konsekvenser i form av böter från farbror polisen kan du försäkra dig mot dessa kostnader genom att vara med i fonden. När du är med i fonden får du ersättning för kostnader i samband med böteskostnader och skyltrelaterade ombesiktningar som relaterar till förseelser avseende nummerplåten. Skylten skall vara monterad på en Ducati.
 
Bestämmelser för Svenska Ducatiklubbens Buller och Skyltfond

 1. Samtliga medlemmar i Svenska Ducatiklubben är försäkrade i fonden när medlemskapsavgiften årligen är erlagd.
 2. Fonden avser endast registrerad och besiktigad Ducati.
 3. Fonden ersätter böter för ljudnivå, avsaknad av s.k. flamskydd (luftfilter) och ombesiktningskostnader till följd av detta.
 4. Fonden ersätter böter för olaglig skylt och skyltrelaterade besiktningskostnader till följd av detta.
 5. Vid anspråk på utbetalning ur fonden skickas kopia på böteslappen samt ev. kopia på besiktningsprotokollet, om ombesiktning har anmodats av polisen, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Förvänta er en mkt lång, krånglig och byråkratisk Italiensk handläggning.
 6. Medlemmen skall vara medlem i Svenska Ducatiklubben vid bötfällningstillfället.
 7. Fonden ersätter INTE ombesiktningskostnader i de fall innehavaren åkt till den ordinarie besiktningen hos besiktningsorgan med öppna ljuddämpare och/eller utan flamskydd eller ej laglig skylt, i tron att "det går nog bra..."
 8. Fonden gäller endast om medlemmen framför sitt eget fordon. Lånat eller anhörigs fordon ersätts ej av fonden.
 9. Styrelsen eller utpekad fondgeneral har full beslutsrätt att inte godkänna utbetalning ur fonden oavsett skäl, för klubben bästa. Det är en möjlighet att få ersättning av fonden inte en rättighet.
 10. Fonden ska ligga på eget kontonummer och inte vara en del av föreningsbudgeten, dock har styrelsen rätta att använda pengarna i fonden för medlemmarnas bästa.
 11. Ansökan för ersättning från fonden kan bara göras så länge fonden innehåller medel.
 12. Styrelsen har rätt att avsluta fonden om kapitalet sinar t.ex. pga. höga utbetalningar till medlemmar.

Nytt regelverk som gäller från 2020.

Ovan regelverk är enligt beslut på årsmötet 2019.