Säkerhet

Skydd av mailadresser?

Nya hemsidan använder sig av "mailcloaking" för att skydda mailadresser från spam-botar. Mailadressen syns inte i själva koden för sidan, den presenteras som "mailto" via ett script.

Hur säkert är det att betala med kort på SDK’s hemsida?

SDK har ett avtal (ett kallat ”inlösenavtal”) med Nordea gällande Internetbetalningar. Nordea har sedan avtal med ett antal företag ( kallade ”betalväxlar”) som hanterar själva kreditkortinformationen vid betalningen. SDK använder Ingenico för betalning av medlemsavgift och Payson för betalning i webbshoppen (båda använder "3D Secure"). Samtliga av dessa bolag följer riktlinjer kring säkerhet uppsatta av PCI Security Standards Council.

Hur säker är SDK's hemsida?

SDK’s hemsida är byggd på öppna/fria projektet Joomla. Mer information om Joomla finns här:

http://www.joomla.org

Webmaster’s följer utvecklingen av Joomla och utför kontinuerligt uppgraderingar för att SDK’s hemsida ska vara så funktionell och säker som möjligt.
Joomla använder databasen mySQL för lagring/hantering av allt innehåll på hemsidan. I denna databas lagras även medlemmarnas lösenord. Lösenorden är krypterade med MD5-kryptering. Webmaster’s kan inte se medlemmars lösenord. Har man glömt sitt lösenord så måste man generera ett nytt.
Trots denna kryptering av lösenord rekommenderar webmaster’s medlemmar att inte använda samma lösenord på SDK’s hemsida som på andra hemsidor/konton. Ett bra tips för att hålla ordning på lösenord är att skaffa en lösenordshanterare (t.ex. 1Password).

SDK-text-en-rad-vit.png

Logga in

Användarnamn = Medlemsnummer