Klassikeramiralen och klassikerutskottet

Mike Hailwood vinner Isle of Man TT 1978 

Ledamöter: Lars Ekeman, Klassikeramiral, Tomas Spaedtke, Marianne Jansson, Jan Dejemyr, Pär Flodman

"Dånet från äkta contis är hittills oöverträffat i motorhistorien"

 

 

Mike Hailwood vinner Isle of Man TT 1978, motorhistoriens största sportbragd.

Mål

Klassikeramiralens och utskottets uppgift är att verka för bevarandet av klubbens klassiska duccar samt dess traditioner. Målet är att försöka flera av klassikerna att synas vägarna och banan.Ytterligare en uppgift är bevarandet kunskap om klubbens historia, dess själ och tradtioner.

Klassikerarmiralen samt klassikerutskottet verksamhet utgörs bland annat av Cigarrkommissionen och Klassikerkommissionen samt det hemliga sällskapet SDK (r) (till vilket de som önskar, vågar och befinns lämpliga kallas) 

Årets Ducatist

Början till Årets Ducatistäger rum sommaren 1988. Det var året innan som Euoropas kommunistdiktaturer skulle falla sönder och den betongmur som delade Berlin mitt i tu, bostavligen skulle knackas ner av stadens invånare.

 Tre ducatister, Micke Werkelin, Peter Lindqvist och Jan Dejemyr (också känd som Partikel) körde det åren en touring i Europa. Resan gick söder ut, delvis längs med järnridån över Assen-Nürburgring-Mugello-Bologna-Österreichring och sedan hem. Det var ett antal hundra mil. Peter och Partikel var sin kamskaft och Micke en Alazurra.

I Österreichring deltog trion i något sorts rally 1-3 juli 1988 och vann priset för längsta körsträcka. En stor oformlig ”buckla” överlämnades under högtidliga former och ställde trion inför problemet hur den skulle fraktas hem. Till slut lyckades Peter Lindqvist spänna fast pjäsen sin 900 MHR. Efter en tid bestämde trion att pjäsen skulle vidare inom Ducceklubben och man bestämde att varje år vid årsmötet utse ”Årets Ducatist”. Första gången det skedde var årsmötet 1989 (tror jag).

I början gjordes det av trion men under årens gång har traditionen blivit att de närvarande av tidigare års ”Årets Ducatist” samlas innan årsmötet och bestämmer vem som ska bucklan för det kommande året.

Till ”Årets Ducatist” utses den som gjort den märkligaste resan till årsmötet. Åtminstone låg detta till grund för valet under de första åren. Numera kan till ”Årets Ducatist” även utses den som gjort extra fina insatser för klubben. Bucklan skall medföras av innehavaren motorcykel från årsmötet och tas med motorcykel till årsmötet året därpå.
 
Förteckning över ”Årets Ducatist”  finns på undert en flik på "Klubbinfo"
Hjälp till att komplettera här sänd e-post till : lars.ekeman(at)gmail.com
 
Tratiditionen med Årets Ducatist inleddes 1989 av Peter Lindqvist, Micke Werkelin och Jan Dejemyr (Partikeljanne)